Min nya last..

♥ Freia Påskeegg ♥



(bild lånad från dinside.no)


Jag är helt såld.. Och ja, jag har börjat äta godis igen..


Allt är inte dåligt.

Micke måste vara en av de mest genomsnälla killar jag någonsin mött.
Den tjejen som faller för honom kommer få det helt underbart.

Att satsa på idioter.

När det kommer till killar satsar jag alltid på fel killar. Killar som snart visar sig vara idioter. Jag kan tolerara mycket, förmodligen mer än vad jag borde. Men sen kommer det till en gräns, när jag känner att nu har jag tolererat tillräckligt, nu får det vara slut på skiten. Då kan jag gå vidare utan några större problem. Känna att nej, jag har gjort mitt, det finns inget mer här att hämta.

Nu är den gränsen nådd. Jag har inte ens lust att hålla kontakten. Efter fyra år känner jag att jag klarar mig utan honom i mitt liv.
Jag går vidare.. Men jag ångrar inget.


Uppdatering.

Min lillebror tyckte jag var dålig på att uppdatera så här kommer en liten uppdatering.

Igår gick jag bara runt i Oslo centrum. Gick en sväng till Den Norske Opera & Ballett. Såg ett repotage på tvn om den byggnaden i somras så nu har jag sett den i verkligheten. Riktigt häftig. Men förmodligen häftigare när det inte är massor med snö, för då kan man gå på taken och sånt där, men nu var det så mycket snö så det var avspärrat pga halkrisken.

Idag ska jag på en intervju hos ett larmföretag. Jag har tur, för intervjun är här alldeles i närheten, tar nog 5-7min att gå bara.

Sen ska jag åka ut till IKEA en sväng, eller om jag tar det imorgon. Det är så praktiskt med IKEA-bussarna. De går varje halvtimme, och man åker gratis. Så borde det vara i Sverige.

Nattligt besök

Vaknade i natt av att någon stod och fumlade vid dörren och försökte öppna den. Eftersom den var låst så tänkte jag att det nog var Henke som kommit hem och som blivit insläppt genom porten och kom hem så knökfull att han glömt bort att han inte hade några nycklar med sig. Så jag gick upp, vred om låset och gick och la mig utan att kolla så att det verkligen var Henke. Jag hör personen gå in på toan, kissa och sedan så stängs ytterdörren igen. Va fan? Varför går han ut? Jag går upp igen, kollar, jo lampan är tänd, någon har varit på toan. Blir lite fundersam men går och lägger mig igen. Då plötsligt ringer porttelefonen, Henke med hemsläp dundrar in genom porten.
Så nu är frågan, vem lånade jag ut toaletten till i natt? Det här är inte första gången någon försöker ta sig in genom dörren när den är låst. Läskigt.

Nu är det krig...

Henke och jag är på kollisionskurs, totalt.

Kul att jag sitter med på förfesten de haft här hemma. Och när de ska ut till taxin, då frågar Henkes jobbarkompis om jag inte vill följa med. Självklart vill jag med, men jag vill gärna vara delaktig från början. Hinna klä upp sig och göra sig i ordning och sånna saker. Så nu sitter jag här hemma i svinstian själv. Hade jag väl iofs planerat från början. Men nu är det inte lika kul längre.

Nästa vecka kommer bli jäkligt intressant, eller ett rent helvete. Jag tror mer på alternativ nummer 2.
Vem vet, det kanske slutar med att jag sitter hemma i Västervik nästa helg.
Fast de har någon svenskar i Oslo träff nästa lördag, och den skulle jag gärna vilja vara med på. Så vi får helt enkelt se.

Skitdag.

Just nu vill jag bara hem hem hem hem hem till Västervik.
Mina tankar just nu kretsar kring att beställa en biljett hem imorgon, sätta över 6300 på Mickes konto och sedan aldrig mer prata med någon av dem. Lite drastiskt kanske men jag är så jävla trött på att känna mig ovälkommen och ivägen.
Jag hatar när det är helg, längtar som en tok till måndag. Tragiskt.


Hörde av pappa att jag fått nya läsare igen, han sprider den här adressen som jag vet inte vad. Så hej Tranås!

Pissigt jävla humör.

Jag lackar. Idioter jag bor med. Här sitter jag och väntar på att dem ska komma hem och laga mat. Men nej, de stannar nere på stan och käkar mat och tar en öl. Och detta meddelas till mig genom ett sms till min svenska mobil. Hallå, jag använder inte den! Och kollar den aldrig. Så nu en timme senare får jag veta det här.

Jaja, det blir väl ris och currysås för mig ikväll då. Lyxig fredagsmiddag.
Fan!

Ring ring...

Det har varit dåligt på uppdaterarfronten, men det beror på att det inte har hänt så mycket.
Nu snart ska jag ner på stan och fika med Alvaro. Men först måste jag ringa Kelly Services för de verkar ha glömt bort mig, och min familj vet hur stor grej det här är för mig. Jag HATAR att ringa till folk jag inte känner. Jag kan behöva ladda upp för sånna tillfällen i flera dagar. Usch!

Jag förstår inte hur det alltid kan se ut som världens bombnedslag här.

Nej nu måste jag göra mig i ordning så jag hinner ner till 12.30.

Adjökens.

Nära döden upplevelse

Stod och väntade på trikken (spårvagnen) nere vid kirkeristen förut när det helt plötsligt rasar ner massor med snö från taket sisådär fem våningar upp. Rakt i huvudet på mig. Hade snön varit lite hårdare och innehållit några istappar (kollar man på de flesta hus så är det faktiskt så), så hade jag nog inte suttit här utan snarare varit på väg till sjukhuset.

På så sätt är Oslo lite smått livsfarlig nu, för det är rasrisk från typ varenda byggnad. Men det är bara på vissa ställen de satt upp avspärrningar.

Har tillbringat min dag nere på stan idag. Först var jag på upptäcksfärd vid Aker Brygge. Kom 15min försent till min bokade tid på Swedbank, först missar jag trikken och sedan så hittar jag inte dit, det låg typ inne i en gränd. Sedan gick jag igenom shoppingcentret som är där ute, det var sjukt mycket större än vad jag trodde från början. På vissa ställen var det tre våningar.
Sedan tog jag gratisbussen ut till IKEA Slependen, köpte lite fler glas och tallrikar hit. De tycks alltid vara slut när man behöver en.

Nu ska jag väl söka ett jobb iaf, så jag har gjort något vettigt idag. Nu börjar det här med att vara arbetslös bli lite tråkigt.


(bild lånad från birthday.se)

♥ GRATTIS MAMMA & PAPPA PÅ ERA FÖDELSEDAGAR! ♥

My things are your things.

Tydligen. Känns om jag delar med mig av allt just nu. Förutom kanske mina kläder och mitt smink...
Men t.o.m. mina örhängen delar jag med mig av, det ni ;)

Grammatik.

Tydligen behöver jag bli bättre på min grammatik. Både mamma och pappa har klagat på hur jag skriver här nu.
När ska det vara de och när ska det vara dem? Och finns det ens något som heter dem? Det ska väl vara dom.
Jag har visst en liten förkärlek till att skriva dem hela tiden, så jag ber om ursäkt till er som stör er.

Min lillebror lärde mig precis hur det var:
" om man kan sätta vi ist för dom så ska man skriva de, kan man sätta oss ist för dom är det dem"
Det är ju typiskt att han ska ha lyssnat på grammatiklektionerna som typ alla i min klass kuggade på.
Och nu kan han inte sluta hacka på allt jag säger. Så payback time, jag hackar på alla hans felstavningar.

Och bara för att jag tydligen är lite fel i min tid så ska jag väl börja skriva dom istället, så att folk slutar reagera. Dock är dem och dom samma sak, det är något som jag minns från svenskalektionerna iaf. Och mina lärare tyckte det var finare med dem så därför skriver jag så, även om dom också är ok att skriva.

Och en ett eller flera ersätter man tydligen med de. Usch, jag hatar grammatik!

Det här är mest skitsnack, men jag behöver skriva ner det så jag kan komma ihåg det och kolla när jag undrar.
Och du pappa, mamma säger att dom är dialektalt. Hah!

This is life!



Såhär skulle man ha det varje dag.
Mike lagar mat och Henke diskar...

(Sen att jag tvättat idag, det är en annan femma...)

En sort för sig..

Igår hade vi stora tvättdagen. Som jag har nämnt någon gång tidigare så kostar det 12 nok /maskin/ tumling. Så på väggen sitter det en automat som man får dra ett kort i för att kunna få igång maskinerna. Denna maskin stängs då av kl 19 på söndagarna, för då får man inte tvätta längre. Så efter våran tvättning igår så hade vi en maskin som inte hunnit tumlas och en maskin tar torktumlaren jävlades och tvätten kom ut lika blöt som när vi la in den. All denna tvätt skulle då hängas på tork i våran lilla lägenhet. Ni kan ju tänka er hur det blir, tvätt precis överallt, varje skåp, varje stol, varje element, t.o.m. lampvajern i taket fungerar som tvättlina.
Så för att få plats med all tvätt gick jag och la all torr tvätt från förra gången de tvättade (två veckor sen) som fortfarande hängde på tork överallt på sängen för att personen i fråga som ägde den skulle ta hand om den.
Jag märkte nu imorse att på garderoben där jag hängt upp tvätt för att torka, där har en viss person sedan hängt upp sin torra tvätt över för att han inte orkat ta hand om den. Idiot. Tvätten under är därför inte torr nu, som den borde varit egentligen. Så nu ligger hans torra tvätt på sängen igen, får väl se om han gör rätt ikväll.
Ska även tömma en fåtölj som de bunkrat igen med kläder på sängen, men om det är rent eller inte, det har jag ingen aning om, och bryr mig gör jag inte heller.


En guldig dildo, någon?

Efter att bara ha ätit två mackor tidigare idag känner jag mig nu som en ballong efter lite spagetti och korv..
Köpte nyss in mig ett glas mjölk, då jag satt inne i sängen och åt och de andra vid bodet. Lovade göra nya chokladbollar. Dem går åt som smör i solsken här. Men nu är iaf ingredienserna slut så nu kanske det kan bli en paus.

Jag har funderat på om jag ska skriva det här ett tag nu. Eftersom pappa berättade att farmor läser här. Men kommit fram till att hon får blunda nu, dvs om hon förstår vad jag skriver om.
Det finns en reklam här, för Oslo City (ett köpcenter) som jag har reagerat lite på. Det började med att jag gick in genom snurrdörren till Oslo City igår, och där precis i ögonhöjd har dem reklam för alla hjärtans dag. Tänker inte mer på det, men plötsligt konstaterat jag att jag står och stirrar på en guldig dildo. Där mitt framför ögonen, i dörren in till köpcentret, bland reklam för slipsar m.m. är en bild på en guldig dildo. Skulle det här vara i Sverige skulle det vara stora protester över det här, men här verkar ingen bry sig.
Sedan igår när jag och Mike skulle hem när vi varit hos Jocke, de andra skulle ut till ett ställe med 24årsgräns, vilket gjorde det rätt kört för mig att följa med, så ser jag en stor sånn här reklampelare. Och där har dem reklam för Oslo City, och så klart är det just bilden på dildon som är där. Så där, på den upplysta reklampelaren, är den ca 1,5m stor guldig dildo.
Jag är absolut inte emot det här. Tycker snarare att det är bra att de kan vara så öppna. Men jag minns när det alltid blev protester för H&M's julreklam. Här gör man istället helt avslappnat reklam för sexleksaker.


Jag gillar den är stan, slopa fördomarna.

♥♥♥



Sen kom jag på att som singel är det helt ok att tröstäta glass direkt ur förpackningen en dag som denna.
Nu mår jag bra igen!

♥ Happy Valentines Day

Nu har vi skjutit upp våran tvättid i så många dagar så nu har vi inget val längre, vi måste tvätta idag. Jag som hade funderat ut massor med andra saker att göra... Men som tur är så har ju allting öppet rätt länge här på lördagarna. Så jag kan nog få till det iaf. Vore dock bättre med en tvättid imorgon, eftersom precis allt är stängt här på söndagarna.

Det blir nog inget speciellt Alla Hjärtans Dags firande för mig i år. Jag hatar den här dagen. (Bitter singel)
Men tack iaf pappa, Inger och Henke för kortet. Det värmde massor. Ska sätta upp det på kylskåpet!

Nu ska jag njuta av att vara ensam i lägenheten i en timme.

♥♥♥

:)

Vissa parfymer luktar så gott. Så står man där som ett fån och sniffar när någon går förbi.
Elin och hennes jordgubbsparfym är så. Därför har även jag köpt den.
Nu är det Henke och hans parfym, som tur är så vet jag vart flaskan står så jag kan gå in och sniffa där.
Och det gör jag...


Sociala gänget

Jag och Mike hade planerat en "familjekväll". Det sket sig. Vi åt iaf middag tillsammans vid köksbordet, utan någon dator. Det finns en första gång för allt! Och vi gjorde tacos, bästa maten sen jag kom hit.
Henke ska ner till sin nya bästis, så kvällen kommer sluta med att jag och Mike som vanligt sitter i varsitt hörn med varsin dator och pratar med varandra över msn.

Nu ligger Mike på madrassen och snackar skit. Säger vad han tycker att jag ska skriva. Han låter som en fyraåring som berättar om sin dag. Det tar jag som en pik.
"Jag har städat, för dem är så oredsamma här" osvosvosv. Det låter väldigt roligt.

Smartass

Jag har precis gjort bort mig totalt.
Sitter och söker jobb, och eftersom alla ansökningsformulär ser likadana ut så använder jag på ett ungefär samma söknadstext på varje ställe, varierar den bara lite för att anpassa den. Nu sitter jag och söker hos REMI1000 och glömmer helt bort att jag nämner ICA i söknadstexten. Så jag har precis skickat iväg tre ansökningar där jag smörar för ICA till REMI1000, mycket bra jobbat...

Pappa försökte trösta mig med "det beror på om dom har humor, dom kanske tar det OK oxå. det är bara att hoppas". Medan jag tror att de kommer typ svartlista mig och vägra ta emot fler ansökningar.

Det här med att dem kanske har humor. Det får mig att tänka på när jag besökte skattekontoret när jag först kom hit. Då för att man ska få sitt skattekort så måste de kopiera ens pass. Så när de ska kopiera mitt pass så utspelar det sig ett samtal som lät något liknande det här:
- Du, jag tror du glömde kopian på passet till killen du precis hjälpte. Det ligger här.
- Haha. Nej, jag tog en extra kopia. Han såg så löjlig ut på bilden.

Sen står dem där allihopa och kollar på bilden och skrattar.

Det är den bilden jag ser framför mig. Hur de samlar hela arbetsplatsen framför datorn för att glädjas åt min tabbe innan ansökan åker raka vägen till papperskorgen.


Ja ja... Man lär sig av sina misstag...

YES!

Äntligen lite positiv respons på en jobbansökan! Visst det var ju Kelly Services så det hade jag väl hoppats på.
Får veta nästa vecka vad det leder till. Woho!

Nu ska här firas med frukost.

Lång natt...

Det här kommer bli en lång natt. En viss herre kom precis hem, knökfull. Tyckte att jag skulle ställa mig och göra nya chokladbollar åt honom nu. Ja... Alla har vi våra begär.

(Det här är för Anki & Anneli, en del av de sjuka saker my boys do)

Chokladbollar

Nu har jag snart tryckt i mig en hel sats själv. Jag hoppas att Henke och Mike har ätit fler än vad jag tror, för då kanske jag bara har ätit en halv sats och knappt det. Herregud, jag är precis som min mamma. Det finns inget stopp.

Tänk vad en tant kan göra för självförtroendet

Blev stoppad av en tant med rollator utanför affären nyss. Nu är ju inte jag så bra på norska, men jag skriver som jag tyckte att hon sa. "Så fin du var. Du var en så slank och fin ung dame." Gick med världens leende hela vägen hem sen. Så i området här stöter jag på en annan, ja hon var väl snarare än äldre kvinna. Och när jag kommer där och ler så ler hon tillbaka och börjar prata om den stora isfläcken som är här utanför. Norskar är så trevliga till skillnad mot svenskar, synd bara att jag är så dålig på norska att jag blir helt stum så fort någon pratar med mig. Iaf när dem inte är beredda på att jag är svensk.

Nu ska här bakas chokladbollar tills killarna kommer hem.


Med vennlig hilsen (lite norska kan jag allt)
Johanna
♥♥♥

Jag behöver klippa mig...

Och vad gör jag åt det? Jo jag tog fram saxen och klippte till luggen själv, ser säkert förjävligt ut men jag var desperat. Den låg i ögonen hela tiden.

Nackdelen med att bara ha två nycklar till en lägenhet som det bor i tre i är att man hela tiden måste anpassa sig till alla andra. Och eftersom jag inte vet om Henke kommer hem efter jobbet (nyckel nummer 2) så måste jag nu stanna hemma så att Mike kan komma in. Så det blir ingen långpromenad för mig idag, men en promenad till soprummet och affären ska jag allt hinna med. Vi har tre soppåsar som står och väntar i hallen...

Bemanningsföretag

Adecco ringde mig imorse, det hade jag inte riktigt väntat mig med tanke på att jag registrerade mig på deras hemsida igår. Hon som ringde sa att det var lite kärvt med jobb just nu men att det förhoppningsvis kommer bli mycket bättre i mars. Så om jag inte hade hört något från henne eller något annat ställe jag sökt jobb på inom 14 dagar så skulle jag ringa henne igen. Vissa bemanningsföretag är bara snäppet bättre och trevligare än andra, och Adecco är ett av dem.
Om jag skulle rekommendera bemanningsföretag som jag av erfarenhet tycker är snäppet bättre och som man absolut borde registrera sig hos så är det Adecco, Kelly Services och Academic Work, varav det sistnämda är svenskt. Det är dem som håller en mer personlig kontakt med sina sökare än bara en registrerad användare på internet.

Idag så ska jag söka lite fler jobb, fick ett mail igårkväll om att ICA hade lagt ut ett nytt jobb man kunde söka, så det ska jag göra. Och sen så tipsade Alvaro mig igår om att jag borde söka hos IKEA, så självklart ska jag göra det också.

Sen tänkte jag ta en tripp med trikken och se vart jag hamnar, bara så jag kommer ut en sväng. Känner att jag är rätt låst till dem ställena jag känner till, så om man bara går av någonstans och sedan går runt där så lär man sig ju så mycket mer om Oslo. Låg och funderade på det igår när jag skulle sova, och jag ska nog försöka göra det varje dag, lägga 2-3h på att åka någonstans och undersöka stället. För annars så blir det som häromdagen, då jag satt inne hela dagen och framför datorn i typ 12h.

Men nu är det dags för dushen.
Adjökens.

Huuuuungrig

Har inte sökt så jättemånga jobb idag, bara några på Ica och ett på Narvessen. Har istället tillbringat eftermiddagen på stan med Alvaro. Handlade lite, dock väldigt ekonomiskt, slutrean på Gina Tricot.. Två tröjor och en klänning för 137NOK. Köpte även ett block så jag kan anteckna om jobben jag söker, för här hemma finns det banne mig inga papper att skriva på. Det enda oekonomiska jag köpte var när jag gick till Rimi på vägen hem, men då var jag svimfärdig och behövde verkligen äta något.

Har fått mitt skattekort idag, det gick snabbt. Kunde ta upp till 4 veckor, men jag fick mitt efter 9 dagar.
Har fyllt på norska mobilen idag också, så nu kan jag smsa massor igen.

Nu får gärna Henke bli klar med maten. Jag svälter ihjäl! Måste ta mig tid att äta lunch imorgon...


Gästinloggning

Nu börjar jag bli irriterad... Tredje gången jag skriver om det här inlägget.

Jag har blivit placerad på gästinloggning på Henkes dator nu. Undrar om det har något att göra med mailadressen jag konfronterade honom med igår? Aja, inte mig emot. Här slipper man alla hans jobbiga startsidor. Men det irriterande är att jag hade sparat alla jobblänkar till jobb jag skulle söka idag på hans inloggning, så nu måste jag leta upp dem igen den långa vägen.

Sökte jobb på Deli de Luca, KIWI, Statoil och REMA 1000 igår. Förhoppningsvis får jag lite respons från någon av dem.
Men jag börjar lite njuta av att vara arbetslös här. Det är så skönt när väckarklockan ringer för killarna på morgonen och jag bara kan ligga kvar, eller när de sticker till jobbet och jag skuttar in till sängen för en härlig sovmorgon (även om jag vaknar till 10 automatiskt varje dag). Kunna plocka undan skiten de lämnat efter sig dagen innan, dvs disken (som har blivit mitt jobb) och alla annan skit som jag bara dumpar inne i sovrummet där de själva får ta hand om det.

Det är så kul när vi ska sova, då ligger killarna inne i sovrummet som två små tjejer på pyjamasparty. De är så uppspelta och har så mycket att prata om så det är sjukt. Vid sånna tillfällen känner man sig lite utanför. Finns iofs andra tillfällen som man också känner sig utanför, kan nog vara svårt att inte känna sig det med dem här. De är så sjukt tighta och har sådan sammanhållning så jag känner mig lite som det svarta fåret.

Idag ska jag iaf ner på stan en sväng. Satt vid datorn i typ 12h igår innan Henke kom hem och tog tillbaka datorn. Det var några timmar försent enligt mig. För om han inte är hemma så fortsätter ju jag ha datorn med tanke på att det absolut inte finns något annat att göra här hemma. Jag har aldrig någonsin saknat en tv så mycket i hela mitt liv.

Nu sitter jag i sängen, har precis käkat frukost i sängen, och ska nog sitta kvar här en stund till. Aaah, det är great att vara arbetslös.

Förutom att jag är en sånn person som inte klarar av det, jag blir så sjukt rastlös, så att städa toaletten snart verkar lockande....

Äter med sked...

Mike har lagat maten idag och han har bestämt att den ska ätas med sked, så nu sitter jag här... Det är svårare än vad man kan tro.

Håller på att bli galen.

Har suttit här och sökt jobb i ett par timmar, inte så jobbigt i sig, om det inte vore för att varje företag har ett formulär man ska fylla i för att söka. Och det ser typ exakt likadant ut överallt. Vet inte hur många gånger jag behövt fylla i min utdanning, eller mina IT-kunnskaper eller hur många gånger jag skrivit en ny søknadstekst. Fördelen är att om man sökt en tjänst inom ett företag så sparas allt förutom söknadstexten, så det är det enda man måste skriva om när man ska söka en annan tjänst. Får väl se det positiva, en ansökan går på nolltid nu eftersom jag vet exakt vad de kommer fråga efter. Det negativa är att jag aldrig kommer ihåg att spara ner söknadstexten någonstans så jag måste alltid skriva om den och det är svårt.

Jag har städat undan killarnas papper som låg i hela fönstret idag, undrar hur de kommer reagera. Har iofs redan förvarnat Mike förra veckan, men jag tror inte riktigt att han trodde att jag skulle göra det.

Har träningsvärk i armarna och händerna idag efter limpformarna igår. Det var väl iofs väntat.

Hade tänkt att jag skulle hinna ner på stan en sväng idag och kolla in affärerna innan killarna kommer hem. Men de är ansökningsformulärena ser nog till att förhindra det. Har några kvar att skriva så. Kanske kan åka ner imorgon.

Nu ska jag bli lite mer galen...

Helt galet trött

Idag är definitivt inte min dag.

Har sovit sjukt dåligt och var tvungen att gå upp vid kl 5.

Jobbade min första dag i Oslo idag. För att jag ska kunna förklara vad jag gjorde så behöver man först veta att för att grädda de limporna som passerat framför mina ögon idag så behövs det en form där det får plats tre limpor och sedan ett lock. Min arbetsuppgift var då att se till så att limporna kom ut ur ugnen som de skulle, att maskinen som sedan tog av locken inte tappade locken så att hela maskineriet stannade (isåfall var det min uppgift att plocka till det och sedan starta det igen), se till så att en annan maskin tog ut alla limpor ur formarna, om det var någon limpa kvar i formen åkte den formen ner på golvet så att jag sedan skulle stå där och banka ur den och sedan sist men inte minst hålla koll på att det var lagom många formar på bandet hela tiden. För det mesta gick det hur lätt som helst och det var bara att titta på. Men så fastnade ett lock ( och det är inte så att formarna inte kommer ut ur ugnen då, utan nej de samlas snabbt och bildar kaos) och hade man otur så fastnade även en form med en outtagen limpa i nedkastet, och hela maskineriet börjar tjuta. Då ska man snabbt som attan rätta till det för att sedan sätta sig på sin stol igen. Det här är alltså vad jag sysslat med i 7½h idag. Bör tilläggas att mina fingertoppar är helt sönderbrända trots handskar och mina armar har brännsår så det ser ut som jag lekt med en katt.
Ingen lunch lyckades jag få i mig heller eftersom jag inte hade med mig någon.

Så när jag äntligen slutade och skulle ta tunnelbanan hem så går den inte som den ska pga av snön. Hallå det har inte kommit snö på två dygn? Enda informationen man fick var att den gick, men på oregelbundna tider och man hade ingen aning om när den kom. Så jag stack till Ica och köpte mig två munkar bara för att snabbt få i mig något. Var såååå nära att köpa godis... Och när jag kommer tillbaka till tunnelbanan så har den fortfarande inte gått, tur för mig. Så jag satte mig där och väntade i kanske 15-20min innan den äntligen kom, min linje 5 till Storo. Vilken lycka, förutom att den var helt smockad med folk. Så kommer vi till Nydalen, sista stationen innan Storo där jag skulle gå av då säger de i högtalarna att tåget inte längre är i trafik och att alla passagerare måste gå av för det ska vända om och gå direkt tillbaka till Vestli igen. Så där sitter jag i Nydalen och har ingen aning om hur jag ska ta mig hem och om det kommer någon mer tunnelbana som ska gå ända till Storo. Men efter lite smsgnällande till killarna och lite väntan så kommer det till slut min tunnelbana och jag kommer hem 16.30, bara 1½h senare än om allting hade gått som det skulle.

Och nu är jag så sjukt trött att jag skulle somna på nolltid om jag lägger mig. Men först måste jag äta något och eftersom killarna köpte med sig färdigmat till sig själva så får jag ställa mig och laga mat själv. Inte pannkakor den här gången, men spagetti och några pannbiffliknande saker, dvs vad som finns hemma.


Mitt norska ordförråd måste iaf ha blivit mycket större idag. Trenger och kvittens är de orden som satt sig bäst (har dock ingen aning om hur de stavas).

Imorgon ska jag ta en välförtjänt sovmorgon (i sängen så fort de andra stuckit till jobbet!) och sedan ägna dagen åt att söka jobb.


Pannkakor

Idag blir det pannkakor för fjärde gången på mindre än en vecka. Är inte så sugen på det, men eftersom jag inte gillar stekta/kokta ägg så är det det enda vi har hemma som går att äta, och jag är vrålhungrig!

Börjar bli lite nervös inför imorgon. Första dagen på en arbetsplats är alltid lite småläskigt. Måste gå upp vid 5 imorgon för att hinna. Ska gå upp till tunnelbanestationen, och därifrån går tunnelbanan vid 5.53 om jag har tur. Det vill säga om det inte snöar eller har snöat massor i natt. Förhoppningsvis är det inte så mycket folk som åker vid den tiden men jag har ingen aning. Tunnelbanan här är mycket fräschare än i Sthlm. I alla fall det tåget jag åkte med sist. Har sett några gamla tåg, men förhoppningsvis går inte de den sträckan jag ska åka.

Vi måste verkligen få tag i en tredje lägenhetsnyckel, som det är nu så är det jättekrångligt. Vi har två nycklar som vi turas om att ha. Det är lite jobbigt när man sitter hemma utan nyckel och vet att man inte kan gå någonstans.

Nej, nu blir det stekning! Får väl se hur mycket klagomål jag får när killarna börjar känna lukten och jag inte ens har frågat dem om de vill ha. Hehe.

Puss


Och snön fortsätter falla..

Det här är utsikten från vårat köksfönster. Det har kommit så sjukt mycket snö senaste dygnen.


Såhär ser det ut utanför oss nu. Jag är inte van vid snö, men jag älskar det :)
Det här är förresten utsikten från vårat köksfönster.


Tänkte att jag skulle passa på att visa lite bilder från lägenheten. Den ser ut som ett bombnedslag, men sen insåg jag att den nog inte kommer se bättre ut inom den snaraste framtiden heller så.


Såhär sover jag, brukar oftast inte vara en sånn röra omkring men..

Det här är vart jag sover, en madrass på golvet. I vanliga fall brukar det åtminstone vara lite mer städat här men. Sen ser ni köksbordet och på golvet någon av killarnas kvarglömda strumpa.

Gårdagens disk har precis tagits om hand.

Det här är resten av köket, där jag nyligen diskat.

Tvätt, sladdar, kläder precis överallt. Och inte att glömma... Damm...

Det här är vårat stökhörn, där står tvättkorgen, en fåtölj med massor med kläder på, resväskor och under finns det mängder med damm. Jag har undersökt saken.

Även den platsen där alla strumpor ska ligga och torka. Förmodligen den platsen jag är på mest.

Här är soffan där jag nog tillbringar mest tid. Bakom persiennerna döljer sig sovrummet.

Även världens minsta toalett.

Världens minsta toalett som rymmer världens minsta dusch.

Where the boys sleep. Och ja.. Det ser alltid ut såhär.

Och till sist sovrummet, där jag sitter nu. This is where the boys sleep.
Och den här bilden visar inte golvet, vilket ni ska vara glada för, här är det stökigast i hela lägenheten. Och ja, det ser alltid ut såhär.


Ja såhär ser lägenheten ut. Vänta bara tills i veckan då vi ska tvätta, då lär det hänga kläder överallt (som om det inte redan gör det). Mike berättade för mig att det kostar 12nok/maskin och 12nok/torktumling. Det är lite annorlunda mot Sverige då sådant ingår i hyran.

Snökaos

Just nu är det snökaos i Oslo. Inga förbindelser går som de ska, det är massor med snö överallt, folk står och fryser och står och väntar vid hållplatser i mer än en halvtimme .
Mitt i allt det här har jag varit och letat upp vart det är jag ska provjobba på måndag. Det började rakt åt helvete, gick av vid fel station, hittade efter mycket om och men. Tog väl sisådär en timme mer än vad det borde ha gjort. Var nära på att bryta ihop där ett tag när jag inte hade en aning om vart jag var eller vart jag skulle. Och det var ett sånt där supertillfälle då alla jag ringde till vägrade svara på telefonen så man fick stå där själv och svära. Men nu när jag vet vart det är så ska det nog inte vara så svårt på måndag, tog ju bara 10min att gå från stationen så det blir nog bra. Får bara hoppas att det inte snöat massa natten till måndag så att allting är jätteförsenat och det är fullt med nysnö överallt, för då spricker min tidsplan.

Det blir en lugn hemmakväll igen, me und Mike, i varsitt hörn med varsin dator. Henke har ju redan smitit så. Undrar vilken film jag ska se ikväll, har ju fortfarande en del på lager som jag inte sett, men ingen som lockar direkt. Käk borde man kanske fixa också, men vad? Ingen idé att käka mat ute om inte trikken går. Får bli en tripp till mataffären igen.

Puss & Kram

En vecka

Jaha, då har man varit här en vecka. Och än så länge verkar det ju gå rätt bra.
Ska provjobba på måndag på Bakers, hoppas det går bra. Så idag så ska jag ta mig en tripp med tunnelbanan och undersöka vart det är jag ska på måndag, eller om jag gör det imorgon.
Snart blir det iaf pannkaksstekning, gäller att passa på medan man har alla ingredienser hemma.

Det börjar ser rätt hyfsat ut här nu också, inte så mycket ungkarlslya längre. Dock står det ett stort berg med disk och väntar på mig... Men måste duscha först. Tänkte bara att jag skulle passa på att sitta vid datorn innan henke kommer hem och ska se på travet.

Finns nog inte så mycket mer att berätta nu för tillfället. Ska lägga upp lite bilder på lägenheten sen ifall någon skulle vilja se hur jag bor. Men ska se till att ta dem bilderna vid ett bra tillfälle.

Nu kom henke hem så nu är det dags att lämna ifrån sig datorn.

Puss.

RSS 2.0